mksuzana's FotoPage

By: MKSuzen Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Sunday, 7-Oct-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
HOLIDAY EUROPE; LONDON(5D), PARIS (3D)@ GENEVA(4D) PART 3/3

 
 
tumpang sekaki..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
awek cun
captain boat..
 
Mount Blanc
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
cutenye si zarif
 










17 Oct(Wed) - Check-up terus ke train station Gare Du Nord tuk ke Geneve (TGV). Perjalan dlm 3jam ½. 5ptg check-in Hotel Churchill.solat dan keluar jln2. Hotel bagi free pas bas, tram and boat. buleh guna unlimited. Cuaca sini lagi sejuk.x tahan sangat.dinner kat restoran turki.sedap tapi mahal.naik bus mutar2.jam9mlm balik hotel rehat.
18 Oct(Thur) - Naik bas city tour mutar2 tengok Bandar Geneve 2jam ½ pas tu sambung naik train town 1jam ½.Disini terdapat berbagai world centre Bank, WHO, Red Cross, Unicef, Uniedu etc. xdpt nak bergambar depan bendera Msia sebab hari ni ada menteri Denmark or Myamar (x ingat) meninggal jadi sumer bendera di turunkan tanda berkabung. Lunch and window shopping.Balik hotel solat. jam3 naik boat pusing sungai Geneva.Pemandangan kat sini sangat cantik dah dpt tengok bangunan cantik2.jam 6ptg jln2 sambil dinner.balik hotel penat and rehat.
19 Oct(Fri) - Naik bus Key Tours menuju ke Chamonix, Mount Blanc. Perjalanan dlm 90minit. Gunung ni berada dlm Perancis tapi masuk melalui Geneva lagi dekat. pemandangan masyallah cantik sangat dicelah gunung2. cuaca sangat sejuk. Sampai di kaki Chamonix kaki gunung naik kabel car ke Aiguille Du Midi. Dipuncak ketinggian 3842m.cuaca sangat sejuk suhu -7. Balqis mengamuk nak balik x tahan sejuk. Sempat gak main baling snow.2jam jer atas puncak terus turun dah x tahan sangat sejuknyer.view cantik sangat2. Sampai Geneve jam 5ptg ronda2 cari makan dan balik hotel penat.cuaca mlm ni sejuk sesangat di iringi angin yg kuat.aduh sakit dadaku.
20 Oct(Sat) - Terus ke train (TGV) station tuk ke Paris. Tambang teksi mahal giler.kalu jln kaki 15minit jer tapi nak buat cam na terpaksa gak ler naik teksi lagi pagi ni cuaca terlalu sejuk x tahan nak jln kaki. Sampai Paris. Kita terus ke train station Gare Du Nord menujuk ke London.Hari Paris demam Ruby world Cup. South Africa lawan England final. Semlm Prancis lawan Argentina menang no 3.semua supporter berjoget2 dijlnan sempat gak bergambar dgn peminat2 ruby ni meriah. Di Paris ada mogok byk subway xjln. Mengelabah jugak kami ni sebab takut miss train ke London. Terpaksa ler berbaris panjang tunggu teksi dlm cuaca yg amat2 sejuk dan berangin sgt kuat. Akhirnyer Berjaya dpt teksi jugak. Allahdulliah.sampai di Gare De Lyon simpan beg and cari kedai arab makan. Lega rasanyer dah kenyang. Naik train terus ke London. Check-in di Hotel Baywater. Kawasan ni meriah sebab Msia Hall berdekatan. Lepas check-in kita keluar jejln ke Msian Hall.seronok gak dpt makan kat situ. Harga murah sebab kerajaan msia subsidi. Dpt berkenanlan dgn kak jamilah taukeh kedai makan ramah org kedah. Lepas makan balik hotel dah xlarat cuaca pon sejuk.esok pagi2 dah nak ke airport balik Jeddah.
21 Oct(Sun) - Lepas bfast terus naik teksi ke Heathrow airport nak balik Jeddah. Time seronok dah tamat.sampai awal di airport lega dpt check-in awal.jln2 dlm duty free.harga mahal jugak xde yg murah.flight 11.45pagi. Sampai Jeddah jam 8mlm.Penat and lapar.


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net