mksuzana's FotoPage

By: MKSuzen Rahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 9-Oct-2007 12:00 Email | Share | Bookmark
HOLIDAY EUROPE; LONDON(5D), PARIS(3D)@ GENEVA(4D) PART 1/3

bersama Munif main daun kering...
ST James Park
pagi raya..
acting..
petik pear blkang rumah fikri.
Norwich town
Norwich
 
beraya brsama dgn student msia
kenangan bersama sarajul@CT
depan U dia org..
dpn rumah Sarajul
Factory Outlet
Express Holiday Inn
Trafagal Square
 
 
 
Buckingham Palace
 
Green Park
 
Parliament Building
Parliament Building
Eye og London
London Tower
 
Herrold
Madame Tassaud’s
 
Madame Tassaud’s
 
 
Madame Tassaud’s
 
 
 
 
 
 
 
 
Waterloo International Train Station
Heatherow Airport
BMI Airlines
 
 
Parliament Building
- LONDON -










Holiday Europe; London(5hari), Paris (3hari)@ Geneva(4hari) PART 1/3 -
(9 Oct 2007 to 21 Oct 2007)
MKarzun,Suzen@Balqis
Lonely Planet
Cost holiday SR32,000.00 +++ (3 beranak)
Currency exchange SR7.60 = 1 Pound
SR5.60 = 1 Euro
SR3.20 = 1 Swissfranc

9 Oct (Wed 12.05am) - Flight dari King Abdul Aziz Airport Jeddah menuju ke Airport Heathrow London memakan masa 6jam penerbangan dgn BMI Airlines.
10 Oct (Wed) - Selamat sampai di Airport London terus naik van Budget ke opis Budget sewa kereta. Sewa keta Kia Sedona 7seater.Zafri 4 beranak joint holiday bersama2. Sewa kereta 3hari. Senang bawa keta di London sebab ada GPRS jadi x de masalah tuk kemana2 bawa jer keta ikut arahan mesin GPRS. Kita terus ke Norwich. Sampai di rumah Fikri, wife dia xde la pulak. Kita sumer pusing ronda2 sekitar Norwich sempat singgah di Loss World Dinasour.anak2 apalgi seronok ler. Cantik permandagan di sini sumer pokok2 berdaun kolour2.macam daun plastic. wife Fikri sampai kat rumah dpt ler kami berehat@tido. cuaca kat luar sejuk sungguh. seronok dpt petik buat pear pokok belakang rumah jer. Buah plum baru jer habis xde rejeki. Singgah semalam di sini.bukak puasa dgn ayam percik.tido mlm sejuk sangat sebab rumah ni tu jenis rumah lama sampai berpeluh2 dinding rumah sejuk sangat.pagi ni sahur nasik lemak.
11 Oct(Thur) - Bersiap sedia ke Norwich town shopping baju panas.baju kat Primark ni murah dah cantik2.Syg xleh lama rushing nak ke Loughborough rumah kawan sempat beli baju Balqis jer. MK biasa tetap shopping barangan dia. Pemandangan sepanjang perjalanan cantik sangat2.tapi mata mengantuk sekejap pejam sekejap celik. Sampai di rumah Sarajul lambat la pulak tersesat sikit salah letak kod add. terpaksa la berbuka puasa dlm kereta nasib baik ada buat pear petik dari pokok belakang rumah Fikri.bukak puasa lambat kebulur kan main lagi maklumlah cuaca sejuk cepat lapar.CT masak kari ayam sedap la pulak. ingat nak beraya di Msian Hall kat London lusanyer tapi kat sini dah umum raya esok jadi beraya la kat Universiti Loughbrough.kat sini ramai rakyat msia yg buat PHD.kebykan nyer sumer lecturer termasuklan si sarajul and wife dia. Mlm ni bizi tolong si CT buat pulut kuning @rendang daging.esok RAYA.
12 Oct(Fri) - Semayang raya start awal.kami semayang kat dewan bola keranjang ramai gak ler org hadir termasuklah student islam dari Negara lain sperti arab,africa etc. lepas tu apa lagi acara bergambar ramai2. balik rumah makan and rehat. Jam 12 kaum bapa g semayang jumaat. Ada jemputan raya di rumah kekwn sarajul termasuk lah kita org ni.jadi pakat ramai2 g beraya.dpt jugak makan sambal goring jawa,mee kari,soto rendang daging .sedap pandai dia org masak. Maklumlah sumer student org tue dah terror masak. Bertolak ke London.ingat nak singgah di kebun eppal tapi xsempat sebab ladang tutup jam 5ptg.terus ke tempat shopping factory outlet. Sumer barang2 branded jual kat sini harga mahal jugak. MK biasa ler tetap shopping barang2 kegemaran dia baju2 Polo katanyer murah entah ya ke tidak tapi rasanyer lebih kureng jer. Singgah di Tesco beli makanan ringan sikit. terus ke Newbury Park check-in kat Hotel Express Holiday Iin. MK @ Zafri g hantar kereta sewa.
13 Oct(Sat) - Naik undergrown di Newbury Park station terus ke Helborn di mana ada tempat2 org menarik spt National Gellery, Trafagal Square, Green Park, Buckingham Palace, HydePark, Parliament Building (Big Bag jam besar}, Eye on London(tinggi lagi msia punya). Bridge of Towel, Royal Courts Hse sambil naik bas double decker mutar2 kota London. 8mlm balik hotel rehat seharian berjalan sakan.
14 Oct(Sun) - Naik underground ke Waterloo International train station beli tiket tuk ke Paris and Geneve. Harga mahal nyer habis 4ribu lebih return tiket tuk 3beranak. flight lagi murah Cuma xleh buang masa nak check-in berbagai. Sambung naik bus double decker pusing Bandar lagi hari ni singgah di Herrold shopping mall. Mahal kan main lagi kat sini.saja cuci mata jer. Sempat masuk toilet. Luxury toilet. Canggih macam 5start hotel.tempat org kaya2. Ramai org arab yg shopping. Kita cuci mata jer. Naik bas lalu depan Victoria@Albert Museum, Royat Albert Hall, Kensington Palace (Istana Lady Diana), Marble Arch dan singgah di Madame Tassaud’s dimana terdpt patung selebriti. Entrance fee mahal kan main lagi, tapi masuk gak ler. Patung artis mengikut saiz sebenar, apalagi bergambar ler. Masuk rumah hantu, takut giler. Hantu brutal giler siap jln2 serbu kita.terkezut sangat, nasib baik 15minit jer kalau lama mau terhenti jantung berdengup. Hari ni kita jln2 sendiri. Zafri and family ikut plan memasing. 8mlm balik hotel rehat penat. Packing beg sebab esok pepagi nak ke Paris. Hari ni underground under services kena naik bus di stesen Laystone. Bus provided by underground services. On the way balik singgah makan fried chicken kedai Pakistan. Menyesal makan x sedap langsung. Mahal kan main lagi. MK biasa ler singgah cybercafé jap. Holiday pon boss suruh check email kena buat keja. Internet pon mahal 1/2jam 0.70 pences. Dekat hotel lagi mahal sejam 5 pound mahal giler.



View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net